“Postanowiłem podzielić się swoimi ulubionymi, sprawdzonymi przepisami nie tylko aby zaspokoić ciekawość, potrzebę na „coś słodkiego” czy chęć rozwoju umiejętności kulinarnych, ale przede wszystkim aby uzmysłowić czytającym, że słodkie dania mogą być elementem racjonalnej, dobrze zbilansowanej diety, że nie muszą nam szkodzić. To nie kaloryczność słodyczy jest czynnikiem, który determinuje ich złą sławę wśród lekarzy i dietetyków. To skład.”

Absolwent Szkoły Głównej Handlowej z Warszawie. Miłośnik i pasjonat zdrowego stylu życia, racjonalnego odżywiania, aktywności fizycznej. Od ponad ośmiu lat zgłębiający wiedzę dotyczacą szerokopojętego odżywiania zarówno od strony teoretycznej jak i praktycznej. Entuzjasta holistycznego podejścia do zdrowia, w którym kluczem do zrozumienia procesów zachodzących wewnątrz naszego organizmu i jego funkcjonowania jest połączenie wiedzy z medycyny, biochemii i psychologii odżywiania. Zapalony kucharz i smakosz domowych słodyczy uwielbiający eksperymentować w kuchni. Zwolennik zbalansowanych systemów żywieniowych opartych w głównej mierze na potrzebach jednostki.

Menu